You are here:   Naslovnica

 

Minimiziraj

NAJAVE 

Minimiziraj


LINKOVI


Hrvatski Stolnoteniski savezSTK STAR


Novosti

Minimiziraj

     Na prvom turniru HSTS-a u Opatiji nastupalo je blizu 300 najboljih igrača u  Hrvatskoj.    Sudjelovalo je četvero naših igrača. Najbolja je ponovo bila Ivona Štriga  koja je u          kategoriji najmlađih kadetkinja osvojila 1. mjesto. pobjedivši u finalu Luciju  Sitar iz MGK  Drave Žabnik. U kategoriji mlađih kadetkinja Janja Matijašec je bila  izvrsna 2. dok je    Ivona ispala u 1/4 finala. Tim rezultatom Janja je zasjela na  1.mjesto na hrvatskoj  rannglisti. Mlađi kadeti Leon Šantek i Nino Hrelec ispali su korak do postolja, ispavši u  1/4  finala, dok je Leon ispao u 1/8 finala kadeta od pobjednika turnira. 


  Započela je nova stolnoteniska sezona turnirom na Pagu. Iako je klub ostao bez svoje najbolje igračice Leone Šantek koja je otišla u Aquastil iz Duge Rese, rezultati su ponovo sjajni. Ivona Štriga je bila dvostruka pobjednica u kategorijji najmlađe kadetkinje i senzacionalno u mlađim kadetkinjama. U obje konkurencije je pobjedila prve nositeljice turnira, Hanu Arapović i Niku Sušac iz Mladosti. Nastupao je Leon Šantek koji je u mlađim kadetima bio 3. izgubivši u polufinalu od Zovka, dok je u kadetima ispao od 1. nositelja Baneka iz Osijeka u 1/8 finala. Slijedi veliki HSTS-ov turnir u Opatiji slijedećeg vikenda na kojem će nastupati četvero naših igrača.
 
    Završena je sezona 2013/2014 vrlo uspješna za naš klub. Mlađe kategorije su osvojile 3 medalje na Prvenstvima Hrvatske, 2. mjesto ekipno kadetkinje, 3. u mlađim kadetima par Šantek, Hrelec, te 2. u mlađim kadetkinjama par Matijašec, Štriga. Iako nije ponovljen broj i sjaj medalja iz prošle sezone(6) i sa 3 medalje ove godine moramo biti zadovoljni, jer je većina igrača i igračica ove sezone bila prvu  godinu u višim kategorijama ili su još kategoriju ispod kategorija na kojima su nastupali na državnim prvenstvima. Osvojeno je 30-ak pehara na turnirima HSTS-a od kojih je 6 prvih mjesta, čime je naš klub 4. klub u državi po bodovima sa svih turnira u ingerenciji HSTS-a, što pokazuje i renking klubova objavljen na web stranici Saveza. Pozicije koje su naši igrači zauzeli na završnim ranglistama su slijedeće: najmlađi kadeti: 2. Šantek Leon,  mlađi kadeti: 10. Šantek Leon, 12. Hrelec Nino, kadeti: 23. Matijašec Damjan, najmlađe kadetkinje: 2. Matijašec Janja, 6. Štriga Ivona, mlađe kadetkinje: 12. Matijašec Janja, kadetkinje: 6. Šantek Leona, 11,. Sakač Patricija, juniorke: 14. Šantek Leona itd.
Seniorska ekipa je zauzela 4. mjesto u 2. hrvatskoj ligi sjever što je također vrlo dobar rezultat.           


   Na prvenstvu Hrvatske u Varaždinu igrali su najmlađi kadet-inje i juniori-ke. Osvojene su dvije medalje što je vrlo dobar rezultat. u parovima u mlađim kadetkinjama, iako 2-3 godine mlađe od konkurencije senzacionalno su 2. bile Ivona Štriga i Jana Matijašec, dok su drugu medalju osvojili također u parovima u mlađim kadetima Leon Šantek i Nino Hrelec. Ekipno su mlađi kadeti i mlađe kadetkinje bili 5. dok su juniorke bile 7. Pojedinačno su Leona, Leon, Janja i Nino ispali u 1/8.
Dva tjedna poslije na ZAGIPING-u osvojena su 2 druga mjesta u ekipoj konkurenciji u kombinaciji sa drugim klubovima. Leon i Ban Ivor 2. su bili u najmlađim kadetima ,d dok su isti plasman ponovile u kadetkinjama Leona Šantek i Ana Murat. Pojedinačno je razočarao Leon Šantek ispavši u 1/4 finala od igraća iz Slovačke.
                                           
 
  Protekli vikend u Mihovljanu je odigran 2. pozivni turnir najmlađih kadeta na kojem je naš igrač Leon Šantek osvojio uvjerljivo 1. mjesto. U odsutnosti 1. igrača s hrvatske rangliste Lovre Zovka, Leon je sa skorom 7:0 sa samo jednim izgubljenim setom vrlo uvjerljivo osvojio po 4. puta zaredom turnir 12 najboljih u svojoj kategoriji. Najuvjerljiviji je bio u finalnom meču protiv najvećeg konkurenta Ban Ivora kojeg je pobjedio sa 3:0 prepustivši mu pritom samo 8 poena. U Zagrebu su na turniru također 12 najboljih nastupale naše igračice Janja Matijašec i Ivona Štriga. Bile su izvrsne 3. i 4. Veliki peh je imala Ivona koja je u zadnjem meču izgubila od Hane Arapović nesretno sa 3:2, te je tim porazom umjesto na 1. završila na najnesretnijem 4. mjestu. Kadetkinje Leona Šantek i Patricija Sakač igrale su na TOP 12. Leona je sa skorom  7:4 bila izvrsna 4. , dok je Patricija sa skorom 1:10 bila posljedna 12.

  U Zagrebu je od 11.-13.04. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje na kojem je nastupalo 6 članova našeg kluba.  Izvrsno 2. mjesto zauzela je kadetska ženska ekipa u sastavu Leona Šantek, Patricija Sakač, Janja Matijašec i Ivona Štriga. Nakon početnih pobjeda u grupi protiv Bjelovara i Donjeg Miholjca sa 3:1, slijedio je odlučujući dvoboj za ulazak u finale protiv vrlo jake ekipe Aquastil-a iz Duge Rese. u pravom triler meču punom preokreta na kraju smo uspjeli pobjediti senzacionalnom pobjedom Janje protiv njihove 2. igračice Trbušćić u odlučujučem 5. meču. U finalu protiv Mladosti poraženi smo sa 3:0. U ostalim konkurencijama Leona je vrlo nesretno poražena u 2 četvrt-finala, pojedinačno sa 4:3 od Eme Marn iz Duge Rese, u i paru sa Anom Murat iz Dugog Sela sa 3:2, iako su bile braniteljice naslova iz prošle godine. Patricija je pojedinačno ispala u 1/8 finala , dok su u grupi ispali Damjan, Leon i Janja.


                                       

     U Donjem Kraljevcu je odigran Masters turnir HSTS-a na kojem je nastupalo po 16 najboljih igrača sa Otvorenih turnira u svakoj kategoriji. Naš klub je bio jedan od najbrojnijih na turniru nastupajući u čak 10 kategorija. Osvojena su tri 3. mjesta i to Leon u najmlađim kadetima i Janja u najmlađim kadetkinjama neočekivano izgubivši u polufinalu od Filipa  Borovnjaka i Hane Arapović. 3. je bila Leona s vrlo dobrim nastupom nakon poraza u polufinalu od pobjednice Eme Marn iz Duge Rese, s tim da je prethodno pobjedila 2. nositeljicu turnira Vlatku Vrdoljak iz Vinkovaca. Korak do postolja bila je Ivona Štriga izgubivši u 1/4. U grupi su ispali Leon i Nino Hrelec u mlađim kadetima, Leona u juniorkama, Janja u mlađim kadetkinjama, te Patricija u kadatekinjama. Slijedi 11.-13.04. Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinjekojem očekujemo dobre vijesti.
  
                                      
                                         

    Na velikom HSTS-ovom turniru u Dugom Selu na kojem je nastupalo blizu 400 igrača iz Hrvatske prvog dana naši izvrsni Leon je osvojio najmlađe kadete nakon pobjede u finalu protiv Zovka, dok je Janja isti uspjeh ponovila u najmlađim kadetkinjama nakon pobjede protiv Nike Sušac. Oboje naših igrača pobjedili su u finalima prvorangirane s hrvatskih ranglista. Leona je bila izvrsna u kadetkinjama 3. , nakon poraza u polufinalu od Vrdoljak iz Vinkovaca. Ivona je ispala u četvrt-finalu nakon poraza od Arapović sa 3:2, dok su Patricija i Damjan ispali u 1/8 finala nakon što je Damjan kolo prije senzacionalno pobjedio Mislava Martineka, 4. nositelja turnira. Drugi dan nešto slabiji rezultati. Leona je bila vrlo dobra u juniorkama, kao i Hrelec Nino u mlađim kadetima, ispavši u 1/4, dok je Leon ispao u 1/8, kao i Janja, Karlo u 1/16 , a Patricija u grupi.  

Reports

Minimiziraj

 

Minimiziraj
SPONZORI


Odvjetnički ured Sevšek